Log in Register FAQ Memberlist Search pcHDTV Forum Index
pcHDTV Forum

pcHDTV Forum Index -> Installation/Setup -> 5500 Worked, installed Nvidia 5200, now doesn't work anymore
Post new topic  Reply to topic View previous topic :: View next topic 
5500 Worked, installed Nvidia 5200, now doesn't work anymore
PostPosted: Mon Feb 19, 2007 4:14 pm Reply with quote
xmrkite
 
Joined: 19 Feb 2007
Posts: 3




Hello. i'm using Ubuntu 6.10 (edgy), and have the pcHDTV 5500 and an Nvidia 5200. I originally had an ATI Radeon 9200, was able to get mythtv up and running and then had the 5500 working nicely. HD was nice.

The processor is a P4 2.8 hyperthreaded, and was being used at around 80% when viewing HD, so i put in an Nvidia 5200, installed the drivers, and then the pcHDTV stopped being detected in MythTV (and in ubuntu alltogether).

I tried a fresh install of ubuntu with the nvidia card in there and now i just can't get it to work at all.


I just did a: dmesg | grep cx88 and here is the result:
Code:

[17179592.984000] cx88[0]: Your board isn't known (yet) to the driver.  You can
[17179592.984000] cx88[0]: try to pick one of the existing card configs via
[17179592.984000] cx88[0]: card=<n> insmod option.  Updating to the latest
[17179592.984000] cx88[0]: version might help as well.
[17179592.988000] cx88[0]: Here is a list of valid choices for the card=<n> insmod option:
[17179592.988000] cx88[0]:    card=0 -> UNKNOWN/GENERIC
[17179592.988000] cx88[0]:    card=1 -> Hauppauge WinTV 34xxx models
[17179592.988000] cx88[0]:    card=2 -> GDI Black Gold
[17179592.988000] cx88[0]:    card=3 -> PixelView
[17179592.988000] cx88[0]:    card=4 -> ATI TV Wonder Pro
[17179592.988000] cx88[0]:    card=5 -> Leadtek Winfast 2000XP Expert
[17179592.988000] cx88[0]:    card=6 -> AverTV Studio 303 (M126)
[17179592.988000] cx88[0]:    card=7 -> MSI TV-@nywhere Master
[17179592.988000] cx88[0]:    card=8 -> Leadtek Winfast DV2000
[17179592.988000] cx88[0]:    card=9 -> Leadtek PVR 2000
[17179592.988000] cx88[0]:    card=10 -> IODATA GV-VCP3/PCI
[17179592.988000] cx88[0]:    card=11 -> Prolink PlayTV PVR
[17179592.988000] cx88[0]:    card=12 -> ASUS PVR-416
[17179592.988000] cx88[0]:    card=13 -> MSI TV-@nywhere
[17179592.988000] cx88[0]:    card=14 -> KWorld/VStream XPert DVB-T
[17179592.988000] cx88[0]:    card=15 -> DViCO FusionHDTV DVB-T1
[17179592.988000] cx88[0]:    card=16 -> KWorld LTV883RF
[17179592.988000] cx88[0]:    card=17 -> DViCO FusionHDTV 3 Gold-Q
[17179592.988000] cx88[0]:    card=18 -> Hauppauge Nova-T DVB-T
[17179592.988000] cx88[0]:    card=19 -> Conexant DVB-T reference design
[17179592.988000] cx88[0]:    card=20 -> Provideo PV259
[17179592.988000] cx88[0]:    card=21 -> DViCO FusionHDTV DVB-T Plus
[17179592.988000] cx88[0]:    card=22 -> pcHDTV HD3000 HDTV
[17179592.988000] cx88[0]:    card=23 -> digitalnow DNTV Live! DVB-T
[17179592.988000] cx88[0]:    card=24 -> Hauppauge WinTV 28xxx (Roslyn) models
[17179592.988000] cx88[0]:    card=25 -> Digital-Logic MICROSPACE Entertainment Center (MEC)
[17179592.988000] cx88[0]:    card=26 -> IODATA GV/BCTV7E
[17179592.988000] cx88[0]:    card=27 -> PixelView PlayTV Ultra Pro (Stereo)
[17179592.988000] cx88[0]:    card=28 -> DViCO FusionHDTV 3 Gold-T
[17179592.988000] cx88[0]:    card=29 -> ADS Tech Instant TV DVB-T PCI
[17179592.988000] cx88[0]:    card=30 -> TerraTec Cinergy 1400 DVB-T
[17179592.988000] cx88[0]:    card=31 -> DViCO FusionHDTV 5 Gold
[17179592.988000] cx88[0]:    card=32 -> AverMedia UltraTV Media Center PCI 550
[17179592.988000] cx88[0]:    card=33 -> Kworld V-Stream Xpert DVD
[17179592.988000] cx88[0]:    card=34 -> ATI HDTV Wonder
[17179592.988000] cx88[0]:    card=35 -> WinFast DTV1000-T
[17179592.988000] cx88[0]:    card=36 -> AVerTV 303 (M126)
[17179592.988000] cx88[0]:    card=37 -> Hauppauge Nova-S-Plus DVB-S
[17179592.988000] cx88[0]:    card=38 -> Hauppauge Nova-SE2 DVB-S
[17179592.988000] cx88[0]:    card=39 -> KWorld DVB-S 100
[17179592.988000] cx88[0]:    card=40 -> Hauppauge WinTV-HVR1100 DVB-T/Hybrid
[17179592.988000] cx88[0]:    card=41 -> Hauppauge WinTV-HVR1100 DVB-T/Hybrid (Low Profile)
[17179592.988000] cx88[0]:    card=42 -> digitalnow DNTV Live! DVB-T Pro
[17179592.988000] cx88[0]:    card=43 -> KWorld/VStream XPert DVB-T with cx22702
[17179592.988000] cx88[0]:    card=44 -> DViCO FusionHDTV DVB-T Dual Digital
[17179592.988000] cx88[0]:    card=45 -> KWorld HardwareMpegTV XPert
[17179592.988000] cx88[0]:    card=46 -> DViCO FusionHDTV DVB-T Hybrid
[17179592.988000] CORE cx88[0]: subsystem: 7063:5500, board: UNKNOWN/GENERIC [card=0,autodetected]
[17179593.332000] cx88[0]/1: CX88x/0: ALSA support for cx2388x boards
[17179593.448000] cx88[0]/0: found at 0000:02:0a.0, rev: 5, irq: 217, latency: 64, mmio: 0xf3000000
[17179593.504000] tuner 0-0061: chip found @ 0xc2 (cx88[0])
[17179593.552000] cx88[0]/0: registered device video1 [v4l2]
[17179593.552000] cx88[0]/0: registered device vbi1


If anyone knows what i should do, then please help. Also, the pchdtv drivers "make" and "make install" just fine without any errors.

-Thanks
View user's profile Send private message
Re: 5500 Worked, installed Nvidia 5200, now doesn't work any
PostPosted: Mon Feb 19, 2007 5:55 pm Reply with quote
nybbler
 
Joined: 06 Jul 2006
Posts: 125




You don't have current drivers installed, regardless of what "make install" is telling you. The pcHDTV5500 is card type 47, IIRC.
View user's profile Send private message
PostPosted: Mon Feb 19, 2007 6:01 pm Reply with quote
xmrkite
 
Joined: 19 Feb 2007
Posts: 3




so what do i do then?

How else can i install the drivers?

-Thanks
View user's profile Send private message
PostPosted: Tue Feb 20, 2007 4:05 pm Reply with quote
nybbler
 
Joined: 06 Jul 2006
Posts: 125




Without knowing what's going wrong, I can't really say. You might try doing a clean build of the drivers with "make distclean", then a "make", then "sudo make install".
View user's profile Send private message
PostPosted: Tue Feb 20, 2007 5:41 pm Reply with quote
xmrkite
 
Joined: 19 Feb 2007
Posts: 3




I did make distclean and make no longer worked. (I'm a noob and didn't know about make distclean) So i checked and the kernel headers were not installed, so I installed them and everything works nicely now.

Thanks for the help.
View user's profile Send private message
5500 Worked, installed Nvidia 5200, now doesn't work anymore
  pcHDTV Forum Index -> Installation/Setup
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
All times are GMT - 7 Hours  
Page 1 of 1  

  
  
 Post new topic  Reply to topic  


Powered by phpBB © 2001-2003 phpBB Group
Theme created by Vjacheslav Trushkin