Log in Register FAQ Memberlist Search pcHDTV Forum Index
pcHDTV Forum

pcHDTV Forum Index -> Installation/Setup -> No Video using NTSC in MythTV
Post new topic  Reply to topic View previous topic :: View next topic 
No Video using NTSC in MythTV
PostPosted: Wed Dec 26, 2007 12:24 am Reply with quote
64mgb
 
Joined: 01 May 2007
Posts: 5
Location: Iowa




I've set up my pcHDTV-5500 in Myth TV, Ubuntu Gutsy. I made it work fine using the QAM tuner to receive HD broadcasts via my cable. But when I switched to try to receive NTSC channels, I can't make it work in MythTV. Everything appears to be fine...I was able to fetch the lineup from ScheduleDirect, and fetched all the channels, but I get nothing when I select Watch TV...just a black screen. I tested the card using xawtv and it receives NTSC channels fine.

Any ideas what I'm doing wrong?

Thanks,
Rich
View user's profile Send private message AIM Address Yahoo Messenger
PostPosted: Fri Dec 28, 2007 7:23 pm Reply with quote
Seakip18
 
Joined: 03 Dec 2007
Posts: 25
Location: Jackson, MS




How do you have your card setup in mythTV as well as what input connections do you have?

_________________
Athlon 64 X2 1.9GHz Brisbane
ECS Geforce 6100
Geforce 7600GT EVGA
320GB Diamond Maxtor
320GB WD Cavier
Corsair 2GB ValueSelect
Currently Running:MythBuntu .2
Previous OS's:Ubuntu Fiesty with MCE VM
View user's profile Send private message
PostPosted: Fri Dec 28, 2007 8:46 pm Reply with quote
64mgb
 
Joined: 01 May 2007
Posts: 5
Location: Iowa




Seakip18 wrote:
How do you have your card setup in mythTV as well as what input connections do you have?

Hi Seakip18 - Thanks for taking an interest in this. It's working now, but I'm not really sure why. I found that I could use it from a front end on a different PC, so I figured I must have a video setting messed up on the box with the tuner card in it. But when I went back to try it there and see if I could troubleshoot it, it was working! One change I made was to change the "monitor aspect ratio" from 4:3 to 16:9 on the front end running on the backend server (with the tuner card in it) but I can't imagine that would fix it, so I'm not sure what did it.

Rich
View user's profile Send private message AIM Address Yahoo Messenger
No Video using NTSC in MythTV
  pcHDTV Forum Index -> Installation/Setup
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
All times are GMT - 7 Hours  
Page 1 of 1  

  
  
 Post new topic  Reply to topic  


Powered by phpBB © 2001-2003 phpBB Group
Theme created by Vjacheslav Trushkin