Log in Register FAQ Memberlist Search pcHDTV Forum Index
pcHDTV Forum

pcHDTV Forum Index -> HD-2000/3000 drivers -> Cx88-dvb module not loading on startup
Post new topic  Reply to topic View previous topic :: View next topic 
Cx88-dvb module not loading on startup
PostPosted: Sat Sep 08, 2007 10:28 pm Reply with quote
mechanic
 
Joined: 16 Mar 2006
Posts: 3
Location: Massachusetts




Hello,

I've been sporadically working on getting my HD-3000 working for over a year now. I've had some success at various times. I'm running Slackware 11 and kernel 2.6.20.7. Currently my problem is that I don't get any of the expected dvb devices under /dev. I found out that this is due to the cx88-dvb module not being loaded on startup. I've followed the directions in this article on penlug.org and found that when I modprobe cx88-dvb the device nodes appear. Shouldn't the hotplug system be doing this automatically? [url=http://www.linuxtv.org/v4lwiki/index.php/Cx88_devices_(cx2388x)#Generic_Installation]This[/url] page seems to say that it doesn't in my kernel (see Note).

So, do I need to upgrade the kernel or is there something else I can do?
View user's profile Send private message
PostPosted: Sun Sep 09, 2007 4:24 am Reply with quote
waterhead
 
Joined: 24 Apr 2005
Posts: 299




You need to add the cx88-dvb module to a config file. Where this is located in your distro, I don't know. There may be more than one config file.

They are usually found in:
/etc/modprobe.d/
or
/etc/modules.d/

Also, look for these files:
/etc/modprobe.conf
/etc/modprobe.conf.local

If you can't get the module to load at all, you may need to re-compile the kernel. This time select the DVB options. I just installed CentOS 5, and have found this to be my problem.

Now, if I only could remember how to correctly compile a kernel for DVB. Confused Mr. Green

_________________
Mythbuntu 8.04
Intel D875PBZ main board
Pentium4 3.06Ghz
1024GB RAM
nVidia 6600GT
pcHDTV HD-3000
Air2PC PCI
MythTV 0.21
View user's profile Send private message
PostPosted: Sun Sep 09, 2007 9:19 am Reply with quote
mechanic
 
Joined: 16 Mar 2006
Posts: 3
Location: Massachusetts




First, it looks like the use of modprobe.conf has been deprecated as the file states that any config files should be placed in /etc/modprobe.d. But I'm confused about exactly what line I'm supposed to put in there.

I don't have an issue with placing a line for cx88-dvb in a config file I just want to make sure I understand all the issues. I thought this could be done the "right" way by making changes to my modules.pcimap if that's what would make the hotplug system load it at startup. BTW, if anyone knows where I can find some good documentation on the hotplug system, that would be helpful. The hotplug site, in my opinion, doesn't do a very good job of explaining some of the details. That's why it's been taking me a long time to get this up and running because I spend a lot of time trying to understand how things like udev and hotplug work.

Tim
View user's profile Send private message
mohsin
PostPosted: Fri Aug 29, 2014 3:07 am Reply with quote
mohsinj677
 
Joined: 29 Aug 2014
Posts: 1




I've followed the directions in this article on penlug.org and found that when I modprobe cx88-dvb the device nodes appear.

_________________
http://www.riverbed.com/
http://www.ucsf.edu/
http://www.braindumps.com/117-102.htm
http://en.wikipedia.org/wiki/Adams_State_University
https://www.facebook.com/ECCouncil
View user's profile Send private message
Cx88-dvb module not loading on startup
  pcHDTV Forum Index -> HD-2000/3000 drivers
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
All times are GMT - 7 Hours  
Page 1 of 1  

  
  
 Post new topic  Reply to topic  


Powered by phpBB © 2001-2003 phpBB Group
Theme created by Vjacheslav Trushkin