Log in Register FAQ Memberlist Search pcHDTV Forum Index
pcHDTV Forum

pcHDTV Forum Index -> mythTV wiith the HD-2000 card -> HD3000: Could not find dvb tuning parameters for transport0
Post new topic  This topic is locked: you cannot edit posts or make replies. View previous topic :: View next topic 
HD3000: Could not find dvb tuning parameters for transport0
PostPosted: Tue May 17, 2005 11:44 am Reply with quote
mwahal
 
Joined: 05 Apr 2005
Posts: 34




Hi,

I'm in San Jose, using HD 3000 for over the air channels. Installed Knoppix Myth R5A15.1. I can't watch live TV using the DVB. I dont know if others have same issue or not.

Code:

cx2388x dvb driver version 0.0.4 loaded
cx88[0]: subsystem: 7063:3000, board: pcHDTV HD3000 HDTV [card=22,autodetected]
cx88[0]/2: found at 0000:00:09.2, rev: 5, irq: 17, latency: 32, mmio: 0xe3000000
cx88[0]/2: cx2388x based dvb card
DVB: registering new adapter (cx88[0]).
DVB: registering frontend 0 (pcHDTV HD3000 HDTV)...
eth0: MII PHY found at address 1, status 0x7869 advertising 05e1 Link 45e1.
cx2388x v4l2 driver version 0.0.4 loaded
cx88[0]/0: found at 0000:00:09.0, rev: 5, irq: 17, latency: 32, mmio: 0xe2000000
tuner 0-0061: chip found @ 0xc2 (cx88[0])
tuner 0-0061: type set to 52 (Thomson DDT 7610 (ATSC/NTSC))
cx88[0]/0: registered device video0 [v4l2]
cx88[0]/0: registered device vbi0
cx88[0]/0: registered device radio0
pcHDTV HD3000 driver version 2.0.0 loaded
cx2388x blackbird driver version 0.0.4 loaded
or51132: Waiting for firmware upload(dvb-fe-or51132-vsb.fw)...
or51132: Version: 10001134-19430000 (113-4-194-3)
or51132: Firmware upload complete.



I can record the programs and then watch them. But I'm having trouble watching Channel 7 (ABC). Whenever I tune to record something off 7_1, I get the following error messages.

Code:

2005-05-17 09:15:45.801 Started recording "Live With Regis and Kelly" on channel: 1034 on cardid: 1, sourceid 1
2005-05-17 09:15:45.841 DVB#0 ERROR - Could not find dvb tuning parameters for transport 0
2005-05-17 09:15:45.845 DVB#0 ERROR - Failed to get channel options for channel 7_1.
2005-05-17 09:15:46.032 Changing from None to RecordingOnly
2005-05-17 09:15:46.182 DVB#0 Recorder: Card opened successfully (using TS mode).
2005-05-17 09:15:46.207 DVB#0 ERROR - No PIDS set, please correct your channel setup.
2005-05-17 09:15:47.287 DVB#0 WARNING - No data from card in 1 second.
2005-05-17 09:15:48.299 DVB#0 WARNING - No data from card in 1 second.
2005-05-17 09:15:49.334 DVB#0 WARNING - No data from card in 1 second.


I created channels.conf using azap. I see the following lines
Code:

KGO:533000000:8VSB:0:0


I ran azap -r KGO and got the following
Code:

root@mythtvbe:/tftpboot# azap -r KGO
using '/dev/dvb/adapter0/frontend0' and '/dev/dvb/adapter0/demux0'
tuning to 533000000 Hz
video pid 0x0000, audio pid 0x0000
status 00 | signal 3999 | snr e287 | ber 00000000 | unc 00000000 |
status 1f | signal da5d | snr fa35 | ber 00000000 | unc 00000000 | FE_HAS_LOCK
status 1f | signal dcab | snr fa29 | ber 00000000 | unc 00000000 | FE_HAS_LOCK
status 1f | signal dcab | snr fa07 | ber 00000000 | unc 00000000 | FE_HAS_LOCK
status 1f | signal da5d | snr fa01 | ber 00000000 | unc 00000000 | FE_HAS_LOCK
status 1f | signal da5d | snr f9ff | ber 00000000 | unc 00000000 | FE_HAS_LOCK
status 1f | signal d80f | snr fa07 | ber 00000000 | unc 00000000 | FE_HAS_LOCK
status 1f | signal dcab | snr fa01 | ber 00000000 | unc 00000000 | FE_HAS_LOCK


Then I ran dvbtraffic and got the following
Code:

-PID--FREQ-----BANDWIDTH-BANDWIDTH-
0000     9 p/s     1 kb/s    14 kbit
0030     9 p/s     1 kb/s    14 kbit
0031  8294 p/s  1522 kb/s 12474 kbit
0034   280 p/s    51 kb/s   422 kbit
0040    10 p/s     1 kb/s    16 kbit
0041  3160 p/s   580 kb/s  4752 kbit
0044   156 p/s    28 kb/s   234 kbit
1ffb    39 p/s     7 kb/s    59 kbit
1fff   939 p/s   172 kb/s  1413 kbit
2000 12901 p/s  2368 kb/s 19403 kbit


So I know that KGO is coming fine in pid pairs of 31,34 and 41,44.
Then I added the following two lines in channels.conf file
Code:

TEST:533000000:8VSB:49:52
T2:533000000:8VSB:65:68


And ran the following commands
Code:

root@mythtvbe:/tftpboot# azap -r TEST
using '/dev/dvb/adapter0/frontend0' and '/dev/dvb/adapter0/demux0'
tuning to 533000000 Hz
video pid 0x0031, audio pid 0x0034
status 1f | signal da5d | snr f9ef | ber 00000000 | unc 00000000 | FE_HAS_LOCK
status 1f | signal dcab | snr fa43 | ber 00000000 | unc 00000000 | FE_HAS_LOCK
status 1f | signal dcab | snr fa31 | ber 00000000 | unc 00000000 | FE_HAS_LOCK
status 1f | signal da5d | snr fa1d | ber 00000000 | unc 00000000 | FE_HAS_LOCK
status 1f | signal d80f | snr f9e7 | ber 00000000 | unc 00000000 | FE_HAS_LOCK
status 1f | signal da5d | snr f9e5 | ber 00000000 | unc 00000000 | FE_HAS_LOCK
status 1f | signal da5d | snr f9d9 | ber 00000000 | unc 00000000 | FE_HAS_LOCK
status 1f | signal d80f | snr fa15 | ber 00000000 | unc 00000000 | FE_HAS_LOCK


Code:

root@mythtvbe:/tftpboot# azap -r T2 
using '/dev/dvb/adapter0/frontend0' and '/dev/dvb/adapter0/demux0'
tuning to 533000000 Hz
video pid 0x0041, audio pid 0x0044
status 1f | signal da5d | snr fa1f | ber 00000000 | unc 00000000 | FE_HAS_LOCK
status 1f | signal d80f | snr f9df | ber 00000000 | unc 00000000 | FE_HAS_LOCK
status 1f | signal da5d | snr fa13 | ber 00000000 | unc 00000000 | FE_HAS_LOCK
status 1f | signal da5d | snr fa07 | ber 00000000 | unc 00000000 | FE_HAS_LOCK
status 1f | signal d80f | snr f9e3 | ber 00000000 | unc 00000000 | FE_HAS_LOCK
status 1f | signal d80f | snr f9b7 | ber 00000000 | unc 00000000 | FE_HAS_LOCK
status 1f | signal dcab | snr fa15 | ber 00000000 | unc 00000000 | FE_HAS_LOCK


But when I goto mythtv-setup->Channel Editor, the pids are (0)(0) for both 7_1 and 7_2. I think thats the reason I can't watch either of 7_1 or 7_2 correctly. Does anyone knows how can I fix the pids ? I tried Advanced option, but there is no place where I can put the pids in there.

I've similar issue with channel 36 (KICU). I cant record it. Same error messages. Even though azap can lock it fine and dvbtraffic reports valid pids.
Code:

root@mythtvbe:/tftpboot# azap -r KICU
using '/dev/dvb/adapter0/frontend0' and '/dev/dvb/adapter0/demux0'
tuning to 701000000 Hz
video pid 0x0000, audio pid 0x0000
status 1f | signal c624 | snr f7e3 | ber 00000000 | unc 00000000 | FE_HAS_LOCK
status 1f | signal c7ee | snr f837 | ber 00000000 | unc 00000000 | FE_HAS_LOCK
status 1f | signal c624 | snr f815 | ber 00000000 | unc 00000000 | FE_HAS_LOCK
status 1f | signal c459 | snr f81f | ber 00000000 | unc 00000000 | FE_HAS_LOCK
status 1f | signal c624 | snr f871 | ber 00000000 | unc 00000000 | FE_HAS_LOCK
status 1f | signal c624 | snr f835 | ber 00000000 | unc 00000000 | FE_HAS_LOCK

-PID--FREQ-----BANDWIDTH-BANDWIDTH-
0000     9 p/s     1 kb/s    14 kbit
0030     9 p/s     1 kb/s    14 kbit
0031  9770 p/s  1793 kb/s 14695 kbit
0034   156 p/s    28 kb/s   234 kbit
1d00     5 p/s     0 kb/s     8 kbit
1e00     6 p/s     1 kb/s    10 kbit
1e80     0 p/s     0 kb/s     1 kbit
1ffb    40 p/s     7 kb/s    60 kbit
1fff  2900 p/s   532 kb/s  4361 kbit
2000 12901 p/s  2368 kb/s 19403 kbit
-PID--FREQ-----BANDWIDTH-BANDWIDTH-



Update:

The channels I can't record have mplexid, serviceid, and atscrcid as NULL in the channels table. All others are fine. I'm having problem watching/recording only these channels.

Code:

| chanid | channum | freqid | sourceid | callsign | name             | icon | finetune | videofilters | xmltvid | recpriority | contrast | brightness | colour | hue   | tvformat | commfree | visible | outputfilters | useonairguide | mplexid | serviceid | atscsrcid |
+--------+---------+--------+----------+----------+------------------+------+----------+--------------+---------+-------------+----------+------------+--------+-------+----------+----------+---------+---------------+---------------+---------+-----------+-----------+
|   1034 | 7_1     | 24-1   |        1 | KGODT    | KGODT (KGO-DT)   | none |     NULL |              | 19574   |           0 |    32768 |      32768 |  32768 | 32768 | Default  |        0 |       1 |               |             0 |    NULL |      NULL |      NULL |
|   1036 | 36_1    | 52-1   |        1 | KICUDT   | KICUDT (KICU-DT) | none |     NULL |              | 21650   |           0 |    32768 |      32768 |  32768 | 32768 | Default  |        0 |       1 |               |             0 |    NULL |      NULL |      NULL |
|   1041 | 7_2     | 24-2   |        1 | KGODT2   | KGODT2 (KGO-DT2) | none |     NULL |              | 30833   |           0 |    32768 |      32768 |  32768 | 32768 | Default  |        0 |       1 |               |             0 |    NULL |      NULL |      NULL |
|   1065 | 65_1    | 41-1   |        1 | KKPXDT   | KKPXDT (KKPX-DT) | none |     NULL |              | 35375   |           0 |    32768 |      32768 |  32768 | 32768 | Default  |        0 |       1 |               |             0 |    NULL |      NULL |      NULL |
+--------+---------+--------+----------+----------+------------------+------+----------+--------------+---------+-------------+----------+------------+--------+-------+----------+----------+---------+---------------+---------------+---------+-----------+-----------+


Thanks in advance !

Mudit
View user's profile Send private message
HD3000: Could not find dvb tuning parameters for transport0
  pcHDTV Forum Index -> mythTV wiith the HD-2000 card
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
All times are GMT - 7 Hours  
Page 1 of 1  

  
  
 Post new topic  This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.  


Powered by phpBB © 2001-2003 phpBB Group
Theme created by Vjacheslav Trushkin