Log in Register FAQ Memberlist Search pcHDTV Forum Index
pcHDTV Forum

pcHDTV Forum Index -> Installation/Setup -> PC5500 driver build worked--can't get signal
Post new topic  This topic is locked: you cannot edit posts or make replies. View previous topic :: View next topic 
PC5500 driver build worked--can't get signal
PostPosted: Sat Aug 26, 2006 11:50 am Reply with quote
cayblood
 
Joined: 26 Aug 2006
Posts: 8




I was able to successfully compile and install the 5500 drivers on ubuntu dapper. When I run modprobe cx88-dvb it seems to work too. Here is what I get in dmesg, among many other messages (let me know if I should post more of it):

[17190401.000000] cx88[0]/2: found at 0000:03:06.2, rev: 5, irq: 233, latency: 32, mmio: 0xc7000000
[17190401.000000] cx88[0]/2: cx2388x based dvb card
[17190401.304000] DVB: registering new adapter (cx88[0]).
[17190401.304000] DVB: registering frontend 0 (LG Electronics LGDT3303 VSB/QAM Frontend)...
[17190401.304000] ACPI: PCI Interrupt 0000:03:08.2[A] -> Link [APC3] -> GSI 18 (level, low) -> IRQ 74
[17190401.304000] cx88[2]/2: found at 0000:03:08.2, rev: 5, irq: 74, latency: 32, mmio: 0xcd000000
[17190401.304000] cx88[2]/2: cx2388x based dvb card
[17190401.624000] DVB: registering new adapter (cx88[2]).
[17190401.624000] DVB: registering frontend 1 (LG Electronics LGDT3303 VSB/QAM Frontend)...

I have two pchdtv 5500 cards and one wintv 401 card, mostly for its IR remote. I see /dev/dvb/adapter0 and /dev/dvb/adapter1 devices. I think it should be working. I also know that my antenna has a very good analog signal and should work well with HDTV (the installer said it should, anyway). But here is the output I get from dtvsignal:

carl@htpc:~/dvb-atsc-tools-1.0.3$ dtvsignal 07
using '/dev/dvb/adapter0/frontend0' and '/dev/dvb/adapter0/demux0'
tuning to 177000000 Hz
video pid 0x0021, audio pid 0x0024
dtvsignal ver 1.0.3 - by Jack Kelliher (c) 2002,2005,2006
channel = 7 freq = 177000000Hz
30db 0% 25% 50% 75% 100%
Signal: | . : . | ._____:_____._____|
Signal: 000 .

Any ideas about what I should try next?

Thanks!
View user's profile Send private message
Re: PC5500 driver build worked--can't get signal
PostPosted: Sat Aug 26, 2006 12:06 pm Reply with quote
cayblood
 
Joined: 26 Aug 2006
Posts: 8




Never mind. I was looking at the wrong channels. Channels 28-48 work great! DIdn't realize that over-the-air DTV channels are on a different range.
View user's profile Send private message
building driver
PostPosted: Sun Sep 03, 2006 2:49 pm Reply with quote
livingpixels
 
Joined: 03 Sep 2006
Posts: 1




Quote:
I was able to successfully compile and install the 5500 drivers on ubuntu dapper.


After trying to get the 5500 working on KnoppMyth, I'm in the process of installing ubuntu to see if that will work better for me.

Can you give some more details on how you got it going? What kernel are you using and were there instructions to followed for building the drivers?

thanks,
bruce
View user's profile Send private message
PC5500 driver build worked--can't get signal
  pcHDTV Forum Index -> Installation/Setup
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
All times are GMT - 7 Hours  
Page 1 of 1  

  
  
 Post new topic  This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.  


Powered by phpBB © 2001-2003 phpBB Group
Theme created by Vjacheslav Trushkin