Log in Register FAQ Memberlist Search pcHDTV Forum Index
pcHDTV Forum

pcHDTV Forum Index -> xine-hd -> xine-hd under kernel drivers
Post new topic  This topic is locked: you cannot edit posts or make replies. View previous topic :: View next topic 
xine-hd under kernel drivers
PostPosted: Fri Jul 29, 2005 10:59 pm Reply with quote
bcstanding
Guest
 




I successfully built xine-hd on 2.6.12-gentoo-r6, but when I click on the 'DTV' button, I get the error that says "There is no input plugin available to handle 'dtv://'. I wondered if it was configured to use the pcHDTV drivers that put the atsc tuner in /dev/dtv, so I made a link to /dev/dvb/adapter0/dvb0, but I still get the same xine error. I've looked in the /usr/local/lib/xine/plugins/1.0.0/ and I do see plugins for dtv and dvb. I'm confused as to what to look at next. I've done a search in this xine-hd forum, but I don't see anything that will resolve the situation. I also tried going into the MRL and choosing /dev/dvb/adapter0/dvb0 manually, but I get the same error. This is a fresh install, so I haven't had a previous version of xine on it. I can also use dvbtraffic and the other new tools and they appear to work.

Anybody have any ideas?

Running:
Gentoo sources 2.6.12 with built in kernel drivers (cx88-dvb)
Athlon XP 2600+
VIA400 chipset
1Gig RAM
PostPosted: Tue Aug 02, 2005 6:26 pm Reply with quote
pcHDTV_tech
 
Joined: 16 Dec 2004
Posts: 295




With the dvb drivers which you have you want to use the DVB button and make sure your channels.conf is set correctly. DTV works with the V4L driver.

Rusty
View user's profile Send private message Visit poster's website
PostPosted: Tue Nov 01, 2005 11:23 pm Reply with quote
Xipher
 
Joined: 01 Nov 2005
Posts: 3




problem, I don't have a "dvb" button showing?

Ok, I tried dirrectly using the dvb:// MRL, and it seems to work, to a point, except for the fact that this happens locking up xine
waiting for in_discontinuity update #1
vpts adjusted with prebuffer to 18608
load_plugins: plugin dxr3-mpeg2 failed to instantiate itself.
load_plugins: plugin mpeg2 will be used for video streamtype 00.
gui_xine_open_and_play():
mrl: 'dvb://0x31:0x34:0x3',
sub 'NONE',
start_pos 0, start_time 0, av_offset 0, spu_offset 0.
returning NULL
xine: found input plugin : DVB (Digital TV) input plugin
input_dvb: expecting 4 channels...
input_dvb: found 4 channels...
input_dvb: channel 'KRINHD' freq 0 vpid 8 apid 49
input_dvb: status: 0
input_dvb: status: 0
input_dvb: status: 0
input_dvb: status: 0
input_dvb: status: 0
input_dvb: status: 0
input_dvb: status: 0
input_dvb: status: 0
input_dvb: status: 0
input_dvb: status: 0
input_dvb: status: 0
input_dvb: status: 0
input_dvb: status: 0
input_dvb: status: 0
input_dvb: status: 0
input_dvb: status: 0
input_dvb: status: 0
input_dvb: status: 0
input_dvb: status: 0
input_dvb: status: 0
input_dvb: status: 0
input_dvb: status: 0
input_dvb: status: 0
input_dvb: status: 0
input_dvb: status: 0
input_dvb: status: 0
input_dvb: status: 0
input_dvb: status: 0
input_dvb: status: 0
input_dvb: status: 0
input_dvb: status: 0
input_dvb: status: 0
input_dvb: status: 0
input_dvb: status: 0
input_dvb: status: 0
input_dvb: status: 0
input_dvb: status: 0
input_dvb: status: 0
input_dvb: status: 0
input_dvb: status: 0
input_dvb: status: 0
input_dvb: status: 0
input_dvb: status: 0
input_dvb: status: 0
input_dvb: status: 0
input_dvb: status: 0
input_dvb: status: 0
input_dvb: status: 0
input_dvb: status: 0
input_dvb: status: 0
input_dvb: status: 0

with nothing really being displayed in the window, and xine completely locked up
View user's profile Send private message
PostPosted: Tue Nov 01, 2005 11:53 pm Reply with quote
pcHDTV_tech
 
Joined: 16 Dec 2004
Posts: 295




If you have the inclination, try grabbing the latest xine from xine-hq (both the lib and ui). Get the dvb-atsc-tools download from pcHDTV. Apply the atsc-patch to xine-lib and make both the lib and UI. That is what I've been doing here. I haven't touched xine-hd since the patch.

Rusty
View user's profile Send private message Visit poster's website
PostPosted: Wed Nov 02, 2005 12:07 am Reply with quote
Xipher
 
Joined: 01 Nov 2005
Posts: 3




Sounds like a plan
Ok, that seems to be somewhat working, I think my problem now my lye in the fact that it can't lock onto a signal, so Im going to look into antena placement and whatnot. see if I can get that figured out.

Ok, basicly, 2 out of the 4 channels I can find using the scaning program lock on right now, but none of them seem to be in a usable state.
View user's profile Send private message
xine-hd under kernel drivers
  pcHDTV Forum Index -> xine-hd
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
All times are GMT - 7 Hours  
Page 1 of 1  

  
  
 Post new topic  This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.  


Powered by phpBB © 2001-2003 phpBB Group
Theme created by Vjacheslav Trushkin